Lokalrådskonference 2023 – Biodiversitet

Temaet for årets Lokalrådskonference var Biodiversitet, og da alle med relativ simple midler kan bidrage til at forbedre biodiversiteten, er der nedenfor vist en række link som kan være relevante.

God fornøjelse.

Vilde haver – Gør det selv – En lille serie af korte programmer fra DR om hvordan man kan få mere natur i haven. Den kommer omkring alt det man har brug for at vide om biodiversitets-projekter i haven. Insekthoteller, vandhuller, kvashegn, indsamling og såning af frø.

Dansk Vildeng (frøblanding) – Er en frøblanding med 28 hjemmehørende danske plantearter. Den kan købes hos mange forskellige forhandlere i store eller små pakker.

Arter.dk – En dansk hjemmeside hvor fund af planter og dyr kan indberettes via en app. Fund af alle arter kan ses på kort på hjemmesiden og i appen. Appen kan også hjælpe med at identificere planter eller dyr, som man selv finder.

Der er en række andre sider som kan mere eller mindre det samme som arter.dk. De har alle en app tilknyttet, som kan bruges til at indberette fund af arter.

Det er:

  • inaturalist.org (Dækker hele planeten jorden – Deres app ”Seek by iNaturalist” er ofte rigtig god til at identificere arter ud fra fotos på telefonen)
  • Naturbasen.dk (Dækker hele Danmark)
  • DOFbasen.dk (Dækker hele Danmark, men kun fund af fugle)

Plantekatalog – En udgivelse fra Århus Universitet om planter der understøtter biodiversitet. Den indeholder en lang liste over danske planter og hvilke grupper af insekter de har betydning for. Man kan også se ting som blomstringstidspunkt, farve, jordbundskrav mm. Generelt kan det vist bedst betale sig at købe større portioner og deles om dem.

Skads Andrup Lokalråd

Kurt Nybo Jensen

Se som PDF